08.08

MINDRE OG MELLEMSTORE VIRKSOMHEDER SKAL MED PÅ DEN GRØNNE OMSTILLING NU!

De mindre og mellemstore virksomheder har afgørende betydning for den grønne omstilling af byggeindustrien. To erfarne eksperter rækker ud til netop disse virksomheder og tilbyder målrettet hjælp med at gøre den grønne omstilling til en god forretning.

MINDRE OG MELLEMSTORE VIRKSOMHEDER SKAL MED PÅ DEN GRØNNE OMSTILLING NU!

Byggeindustrien er en vigtig brik i den grønne omstilling. Både når det gælder klimaaftryk, ressourceforbrug og biodiversitet. I de kommende år skærpes kravene til byggeriets aktører via en lang række krav i bygningsreglementet men også i forbindelse med implementering af direktiver og forordninger fra EU.

To erfarne eksperter, Michael H. Nielsen og Flemming Kehr, er gået sammen og tilbyder byggeindustriens mindre og mellemstore virksomheder hjælp i forhold til at kunne levere på de mange nye grønne krav, som rammer dem i de kommende år. Kombinationen af Michaels og Flemmings erfaringer gør, at de små og mellemstore virksomheder i byggeindustrien kan få grebet den grønne omstilling rigtigt an fra start, så ejere, bestyrelse og daglig ledelse i fællesskab kan skabe en succesfuld og helhedstænkt forretningsudvikling samtidig med, at kerneforretningen styrkes.

Uden grøn omstilling af mindre og mellemstore virksomheder, ingen grøn byggeindustri

De nye krav rammer alle i byggeriet, hvad enten de er bygherrer, rådgivere, materialeproducenter eller udførende virksomheder. Og med de nye grønne krav til byggeindustrien følger også dokumentationskrav samt behov for nye kompetencer, der udfordrer den traditionelle forretningsdrift. Kort sagt presses virksomhederne i byggeriet, hvad enten de er store eller små, til at accelerere den grønne omstilling frem mod 2030.

Mange store virksomheder er allerede godt i gang. Men hvis byggeindustrien skal nå 2030 målene, er det helt afgørende, at alle de øvrige virksomheder i værdikæde ligeledes kommer godt i gang med en helhedstænkt grøn omstilling. Det er et krav fra de store virksomheder i branchen, som de mindre og mellemstore virksomheder er leverandører til. Men det er også et krav fra eksterne interessenter som finansielle virksomheder, forsikringsbranchen, investorer og lignende.

Da byggeindustriens mange mindre og mellemstore virksomheder ikke har uanede ressourcer, er det en forudsætning at der skabes det helt rette udgangspunkt i den enkelte virksomhed, hvis de skal lykkes med en omstilling, der samtidig ikke underminerer en rentabel drift af en ofte presset kerneforretning. Det betyder bl.a., at der i forbindelse med arbejdet med bæredygtighed/ESG er behov for en klar afstemning af ambitionsniveau hos ejere, bestyrelse og ledelse, at de rette kompetencer er til stede de rigtige steder i organisationen, samt at der foretages en målrettet, lavpraktisk detailplanlægning og eksekvering.

Om Michael H. Nielsen og Flemming Kehr

Michael H. Nielsen har via sin mangeårige karriere i Dansk Byggeri og DI arbejdet med byggeriets udvikling, herunder ikke mindst med byggeriets rolle i den grønne omstilling. Michael varetager desuden forskellige bestyrelses- og udvalgsposter inden for byggeri og industri og er seniorrådgiver hos CONCITO, hvor han bl.a. beskæftiger sig med bæredygtigt byggeri, cirkulær økonomi og grøn omstilling.

Flemming Kehr har, ud over en lang karriere som international bestyrelses- og ledelsesrådgiver, været Global Sustainability Practice Lead hos Mercuri Urval. Flemming har omfattende erfaring med at planlægge og gennemføre transformationsprocesser, hvor bæredygtighed/ESG er nøgleelementer samt med at udvikle og evaluere bestyrelser og ledergrupper i globale, regionale og nationale virksomheder, der også omfatter adskillige aktører i den danske byggebranche.